Farms

Food Tasing at the Farms

Visit the milk producers of the Bregenzerwälder KäseStrasse,
get to know these personalities and taste a variety of specialties
from the region. At small “farm shops” you can also buy their products.

Bio-Bauern Sulzberg reg. Gen.mbH
Reicharten 41
6932 Langen bei Bregenz
Tel.: +43 (0)5575 4442
Fax: +43 (0)5575 4442-2
Mail: bio@bio-bauern-sulzberg.at

Homepage: www.bio-bauern-sulzberg.at

Bio-Hof Dorner
Fam. August und Karin Dorner
Badhaus 128
6934 Sulzberg
Tel.: +43 (0)5516 2126

Mobil: +43 (0)664 4719881
Mail: dornerbiokaese@vol.at

Bruno Metzler
Greban 45
6861 Alberschwende
Tel.: +43 (0)5579 3415
Mobil: +43 (0)664 4641194

Mail: bruno.metzler@vol.at

Christahof
Fam. Hubert und Christa Natter
Ach 212
6870 Bezau
Tel.: +43 (0)5514 2096

Mobil: +43 (0)664 4387508
Mail: natter.hubert@aon.at

Homepage: www.christahof.at

Fam. Peter und Maria Hagspiel
Bolgenach 41/47
6952 Hittisau
Tel.: +43 (0)5513 6439
Mobil: +43 (0)664 3259671
Mail: haushagspiel@aon.at

Haldenhof
Werner Geiger
Rehmen 38a
6883 Au
Tel.: +43 (0)5515 2920
Mail: info@diegeigers.com

Homepage: www.diegeigers.com

Hilkater
Fam. Jakob und Annemarie Meusburger
Hilkat 142
6874 Bizau
Tel.: +43 (0)5514 2147

Mobil: +43 (0)676 9757966

Mail: info@hilkater.at

Homepage: www.hilkater.at

Familie Martin Kohler

Lugen 83
6883 au

Tel.: +43 (0)664 4837900 oder +43 (0)664 6530800

Mail: info@kohler-joghurt.at

Homepage: www.kohler-joghurt.at

Am Hof in Au wird der Großteil der eigenen Heumilch selbst verarbeitet. Diese verarbeiten wir zu Joghurt und Topfen-Spezialitäten. Seit 1999 haben wir uns die Direktvermarktung aufgebaut und beliefern inzwischen einige Lebensmittelgeschäfte in ganz Vorarlberg. Die Qualität der Produkte wir in der großen Nachfrage bezeugt.

Leuenhof
Artur Gasser
Leue 20
6883 Au
Tel.: +43 (0)5515 2475 oder +43 (0)664 5443809
Mail: harald.gasser@hotmail.com

Liesler

Georg Nenning
Kreuzbühl 570
6952 Hittisau
Tel.: +43 (0)5513 6316
Mail: georg.nenning@aon.at

Schafmilchbetrieb Gmeiner

Fam. Thomas und Brigitte Gmeiner

Kirchdorf 60

6874 Bizau

Tel.: +43 (0)5514 2509

Mobil: +43 (0)680 3307874

Mail: info@schafmilchbetrieb.com

Homepage: www.schafmilchbetrieb.com

Fam. Georg und Theresia

Schneider

Vögin 123

6863 Egg

Tel.: +43 (0)5512 3349

Mobil: +43 (0)664 3744794
Mail: schneider.georg@utanet.at

Fam. Klaus und Mina Schwarz
Bolgenach 82
6952 Hittisau
Tel.: +43 (0)5513 2656

Mobil: +43 (0)676 5677002

Mail: klaus.schwarz@hittisau.at

Waldhof
Thomas Sutterlüty
Außerdorf 257
6863 Egg
Tel.: +43 (0)5512 2725
Mail: waldhof257@hotmail.com

Show-Farms and Dairies

Do not miss these adventure stations, and get excited about our highlights along the KäseStrasse.

You can also visit the first Bregenzerwälder Diarie-School and learn more about cheesemaking.
There are plenty of interesting check points along the “Cheese-Route” and all of them will give you a warm welcome.

Take a Look into the Cheese Cellar

Learn more about the history and origin of the KäseStrasse.
In a film and an expert presentation, we will explain how everything started and what makes it so special.

Look through the glass wall into the Bregenzerwälder Käsekeller – the largest maturing and storage center for mountain and alpine cheese in Europe.

You are invited to taste our cheese specialties and let your visit end comfortably. You can buy cheeses and regional products of our members in at the shop in the lounge.

There we are happy to inform you about other excursion and sightseeing opportunities along the Bregenzerwälder KäseStrasse.

 

Honey Farm & Distillery Bentele

 

Opening hours:

Monday to Friday: 08:00 to 18:00
Saturday: 09:00 to 16:00

 

Contact:
Bentele Genuss GmbH
Nannen 1133
6861 Alberschwende

Tel.: +43 (0)5579 82380
Mail: info@gsiberger.at
Homepage: www.gsiberger.at     

Alpine Dairy Museum


Opening hours:

Wednesday: 10:00 am public guided tour – advance reservation until 12:00 pm on Tuesday. Guided tours are possible at any time by appointment.

Duration:
Around 1 hour

Costs:
€ 3,00 per person
€ 4.50 per person in English and French Guided tour from 5 persons on

Contact:
Tourismusbüro Hittisau
Platz 370
6952 Hittisau
Tel.: +43 (0)5513 6209-50

Mail: tourismus@hittisau.at
Homepage: www.hittisau.at

Excursion to Metzler naturhautnah

 
 

Opening times farm shop:

Monday to Friday
from 08:00 to 12:00
and from 13:30 to 18:00
Saturday from 08:00 to 12:00

Contact:

Metzler Käse-Molke GmbH
Familie Melitta und Ingo Metzler
Bruggan 1025
6863 Egg
Tel: +43 (0)5512 3044

Mail: metzler@molkeprodukte.at      
Homepage: www.molkeprodukte.at

Excursion to “Wälder Metzge” in Warth

 

Contact:

Wälder Metzge Käse u. Schinkenerzeugungs GmbH

Fam. Feurstein
Nr. 73
6767 Warth
Tel.: +43(0)5583 3598
Mobil: +43(0)664 2304307
Mail: waeldermetzge.warth@aon.at            
Homepage: www.waeldermetzge.at

Excursion to the Brewery in Egg

 

Contact:

Brauerei Egg
Gerbe 500
6863 Egg
Tel.: +43 (0)5512 2201

Mail: brauerei@brauerei-egg.at
Homepage: www.brauerei-egg.at

A visit to the Begernzerwälder Cheese House

 

Contact:

Das Bregenzerwälder Käsehaus
Hof 144
6866 Andelsbuch
Tel.: +43 (0)5512 26346

Mail: info@kaesehaus.com
Homepage: www.kaesehaus.com

Dairy-School for Cheese Lovers

Contact:

Metzler Käse & Molke GmbH
Familie Melitta und Ingo Metzler
Bruggan 1025
6863 Egg
Tel: +43 (0)5512 3044

Mail: metzler@molkeprodukte.at      
Homepage: www.molkeprodukte.at

Visit an Alpine Dairy

The so called Alpine Sennen during the summertime, is
an old tradition of the Bregenzerwald. Along the Bregenzerwälder KäseStrasse you will find up to
90 alpine dairies which are operated by farmer families from the region.

Look behind the scenes and learn more about the production of Bregenzerwälder Alpine Cheese
by visiting mountain pastures of your personal choice.

Alpe Gerisgschwend

 

Contact:

Alpe Gerisgschwend
Fam. Josef Schwärzler
6952 Hittisau
Mobil: +43 (0)664 8943220

Homepage: www.gerisgschwend.at

Dairy Obere Falz

 
 

Contact:

Georg und Theresia Schneider
Vögin 123
6863 Egg
Mobil: +43 (0)664 3744794

Alpe Oberlose am Bödele

 

Contact:

Familie Margit und Lothar Sieber,
Tel.: +43(0)664 4453691 oder +43(0)664 3066985

Dairy Sightseeing

Cheese making – a traditonal craft with new ideas.

In 16 valley and 90 alpine dairies of the Bregenzerwald, dairymen and dairywomen produce alpine cheese the traditonal way.

Almost 100% of the silage-free milk from the Bregenzerwald is further processed in the
region itself – to spicy mountain cheese and 40 more regional cheeses, as well as butter and cream.

Alpenkäse Bregenzerwald Sennerei Bezau

Contact:
Alpenkäse Bregenzerwald Sennerei eGen
Ach 586
6870 Bezau
Tel: +43 (0)5514 30020

Mail: office@alpenkaese.at
Homepage: www.alpenkaese.at

Erlebnissennerei Schoppernau

Contact:
Bergkäserei Schoppernau

Unterdorf 248
6886 Schoppernau
Tel.: +43 (0)5515 30151
Mail: info@bergkaeserei.at
Homepage: www.bergkaeserei.at

Hofkäserei Engel Krumbach

 


Contact:
Hofkäserei Engel
Markus und Melanie Faißt
Dorf 12
6942 Krumbach
Tel: +43 (0)664 4309537

E-Mail: info@hofkaeserei-engel.at
Homepage: www.hofkaeserei-engel.at